(Answer Added) Today Amazon Quiz Answers (21 July 2019) & Win an iPhone XR

Table of Contents

Amazon Quiz Answer


Amazon Quiz Time Daily – Today Answer of Amazon Quiz 21 July 2019


amazon quiz, amazon quiz answers, amazon quiz answers today, amazon quiz today, amazon quiz time, amazon quiz winner, amazon quiz contest today, Amazon Today Quiz Answer – Hi reader, I hope you Enjoy offer Free Recharge Tricks & Free Paytm Cash Trick

Amazon daily brings a new Amazon Quiz. Whatever Amazon quiz answers correctly. Lucky user gets Prize from Amazon India

We Daily Upload Amazon Quiz Answer. The answ

ers to all questions are correct. By giving you the right answer to Amazon Quiz’s question, you can Win an iPhone XR & also lots of products from Amazon India

Amazon Quiz Time Answer Daily 8 AM-12 PM

  • Today’s Amazon Quiz Price – Win an iPhone XR
  • Today’s Amazon Quiz Time – 8 AM – 12 PM
  • Today’s Amazon Quiz Date -21th, July 2019
  • Amazon Quiz Winners Will be Announce By – 30th august 2019

How To Play Amazon Quiz Daily

1. Amazon Quiz You can play only in Amazon App.

2.Signup /Login with amazon app

3. Now scroll down on homepage you can see Amazon Quiz Banner like this

4. Just click on Amazon Quiz banner & Play Amazon Quiz

5. In this Amazon Quiz daily contest will be 5 question. You have to give right answer

6. After giving right answer only few users will be selected to win Amazon prize

7. So daily participate in Amazon Quiz may be you win Amazon Quiz

We update correct answers to daily Amazon Quiz You can clear amazon quiz in few second with the help of these answers.

Amazon Quiz Answer

Amazon Quiz Answer 21th July 2019

1. In context to fashion, what is a ‘fedora’?
Answer:- A type of headwear

2. Did you know that pandas eat anywhere between 12-39 kgs of food every day! What does a panda’s diet mainly consist of?
Answer:- Bamboo

3. Chief of the Air Staff or Air Chief Marshal is the highest rank in the Indian Air Force. It is the position of commander of the IAF. Who was the first Indian to become Chief of Air Staff in 1954?
Answer:- Subroto Mukerjee

4. Indian scientists have developed a new material which is capable of absorbing both light and carbon dioxide and could help control environmental issues. What is it called?
Answer:- Black gold

5. What is the name of the network of higways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?
Answer:- The Golden Quadrilateral

Amazon Quiz Answer 20th July 2019

1. Which is the national fruit of India?
Answer:- Mango

2. Panchathan Record Inn is which composer’s in house studio?
Answer:- A. R.Rahman

3. Who developed a vaccine against poliomyelitis (Polio)?
Answer:- Dr. ‎Jonas Salk

4. In ancient Greece, men exercised and took part in sports completely nude. True or False.
Answer:- True

5. A cinematograph is a motion picture film camera, which also serves as a film projector and printer. Who invented it?
Answer:- Lumière Brothers

Amazon Quiz Answer 19th July 2019

1. What is another word for lexicon?

Answer:- Dictionary

2. Dr. Kalam was bestowed with the highest honour that an Indian citizen can receive. Which award is it?
Answer:- The Bharat Ratna

3. India is a federal union comprising twenty-nine states and eight union territories.
Answer:- False

4. Hyundai launched its first all-electric SUV model in India. What is it called
Answer:- Kona Electric SUV

Q5. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?
Answer:- 14

Amazon Quiz Answer 18th July 2019

1. The clothing trend exemplified by black clothing, dark makeup, and black-dyed hair is called _.
Answer:- Goth

2. Name the Indian Tennis player-turned Hollywood filmmaker who has made more than 120 films with stars such as Cate Blanchett, Angelina Jolie and more?
Answer:- Ashok Amritraj

3. Where is the headquarters of Amazon Inc. located?
Answer:- Seattle

4. Former Indian cricket captain, MS Dhoni recently turned 38 and received wishes from all over the world. When was his birthday?
Answer:- 7th July

5. Freddie Mercury was the lead vocalist of which iconic rock group?
Answer:- Queen

Amazon Quiz Answer 17th July 2019

1. Which Indian state is also known as the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?
Answer:- Arunachal Pradesh

2. Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?
Answer:- Wimbledon

3. The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?
Answer:- Jhumpa Lahiri

4. Name the official residence of the Pope?
Answer:- Apostolic Palace

5. Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?
Answer:- Ravi Ruia

Amazon Quiz Answer 16th July 2019

1. Which of these cities is located on two continents?
Answer:- Istanbul

2. In Roman mythology, who was the goddess of sorcery and witchcraft, also known as the goddess who haunted crossroads and graveyards?
Answer:- Trivia

3. Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?
Answer:- Venezuela

4. Who is the author of the famous book of fables known as the Panchatantra?
Answer:- Vishnu Sharma

5. Which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?
Answer:- UK

Amazon Quiz Answer 14th July 2019

1. In the subject of zoology what is the study of insects called?
Answer:- Entomology

2. After Ahmedabad, which Indian city was recently added to the UNESCO World Heritage site list?
Answer:- Jaipur

3. Recently, K2, an AI-based Human Resource (HR) Humanoid was introduced in Uttar Pradesh. Which company has introduced this for its employees?
Answer:- Tech-Mahindra

4. The Oscar winning film, Forrest Gump is getting an official Hindi remake, by the title ‘Lal Singh Chaddha’. Kareena Kapoor Khan will play the female lead. Who will be playing the role of Forrest Gump?
Answer:- Aamir Khan

5. Langvir Nritya, Barada Nati, Pandva Nritya & Shotiya are different forms originate from?
Answer:- Uttarakhand

Amazon Quiz Answer 13th July 2019

1. George Eliot was the pen name of which author?
Answer:- Mary Ann Evans

2.In support of the Rohingya refugees, ____ has decided to provide 2,500 metric tons of rice to Bangladesh. Name the country.
Answer:- China

3. Who is largely responsible for breaking the German Enigma codes which helped win World War II, and provided a foundation for modern computing and development of artificial intelligence?
Answer:- Alan Turing

4. In the fictional series of Sherlock Holmes, what is the detective’s address in London?
Answer:- 221B Baker Street

5. The longest electrified railway tunnel in the country has just been commissioned . Which state will this be built in?
Answer:- Andhra Pradesh

Amazon Quiz Answer 12th July 2019

1. Which country will host the 2020 summer Olympics?
Answer:- Japan

2. Hong Kong is the capital city of China. True, or False?
Answer:- False

3. Which country is Prague in?
Answer:- Czech Republic

4. First-time MPs, actresses Nusrat Jahan, and Mimi Chakraborty took oath as Lok Sabha members on June 25. Which party do they belong to?
Answer:- TMC

5. Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016, after being nominated for several years. Which film did he win it for?
Answer:- The Revenant


Amazon Quiz Answer 11th July 2019

1. Which country recently launched the world’s largest independent solar energy plant?
Answer:- UAE

2. Designer Jony Ives recently quit his job. He worked with the company for 20 years and was even knighted at Buckingham palace. He was the Cheif Design Officer for which organization?
Answer:- Apple

3. Which actor is returning to play James Bond in the new film Bond 25?
Answer:- Daniel Craig

4. Opera is described as art, architecture, music, theatre, and text all coming together to tell a story. In which country did opera, as we know it today, first began?
Answer:- Italy

5. In the Disney live-action remake of Lion King, Beyonce has sung the female vocals for the English version. Who will sing in the Hindi soundtrack?
Answer:- Sunidhi Chauhan


Amazon Quiz Answer 10th July 2019

1. The superstar, Sridevi, marked her Bollywood debut in the year 1979. Which was her first Bollywood film ?
Answer:- Solva Sawan

2. What is the name of the tribal martial art dance form which originated in the forests of Odisha and is exclusively performed by men?
Answer:- Chhau of Mayurbhanj

3. Cassius Clay Jr. is the birth name of which Olympic gold-winning boxer? PS – he was the first fighter to win the heavyweight title 3 times.
Answer:- Muhammad Ali

4. ‘Lessons Life Taught Me Unknowingly’ is the autobiography of a famous Indian actor which will be released on 5th Aug. Whose life is it about?
Answer:- Anupam Kher

5. India won its first World Cup in 1983, which was also played in England. In which month did India make that historic win?
Answer:- June’83


Amazon Quiz Answer 9th July 2019

1. Kabir Singh, a film starring Shahid Kapoor and Kiara Advani is a remake of which popular Telegu film?
Answer:- Arjun Reddy

2. Fernando Torres has announced his retirement from football. Which country does he play for?
Answer:- Spain

3. What is the name of the technology used to make telephone calls over the internet?
Answer:- VoIP

4. ‘Hakuna matata’, roughly translates to ‘there are no troubles’. It was popularized in English by the 1994 Disney movie, The Lion King. Which language does this phrase belong to?
Answer:- Swahili

5. NASA has announced that it will be sending a robot to look for life on Saturn’s moon, Titan. What is the name of the robot?
Answer:- Dragonfly

Amazon Quiz Answer 8th July 2019

1.  Agni, Aakash, Bijli, Vayu, Fani and Ockhi are all names _. Fill in the blank.
Answer:- Cyclones

2. A myth states that men have one less rib in their chest as compared to women. But that is untrue. So, how many ribs bones are there in a human body?
Answer:- 24

3. Which cricketer broke Sachin Tendulkar and Brian Lara’s records to become the fastest batsman reaching 20,000 international runs across formats (tests, ODIs and T20s)?
Answer:- Virat Kohli

4. Resul Pookutty won an Oscar for Slumdog Millionaire. Which category did he win in?
Answer:- Sound Mixing

5. When is the International Olympic Day observed every year?
Answer:- 23rd June

Amazon Quiz Answer 7th July 2019

1. On the 75th anniversary of the Battle of Imphal (which occurred during WWII), the invading country set up a Museum of Peace in Manipur as a memorial gift. Which country was it?
Answer: Japan

2. Which among the following nations has become the first gulf country to launch a UN-developed anti-money laundering platform?
Answer: UAE

3. Did you know that the stomach produces acids to help digestion. These stomach acids primarily consist of __. Fill in the blanks.
Answer: Hydrochloric Acid

4. Which was India’s first ever 3D animated film? It was a joint venture between Walt Disney Co & Yash Raj Films and was directed by Jugal Hansraj.
Answer: Roadside Romeo

5. Which company has recently patented the design for a foldable phone with multiple screens?
Answer: Google


Amazon Quiz Answer 6th July 2019
1. Joule, named after James Prescott Joule, is a unit of measurement that measures __. Fill in the blank.
Answer: Energy2. Flights take a longer time when they are flying from East to West, as compared to the other way around. True or False?
Answer: True

3. A new movie trailer for a film starring Sidharth Malhotra and Parineeti Chopra was released recently. What is the name of the film?
Answer: Jabariya Jodi

4. Did you know there is a name for the sound that martial artists make while performing karate? It’s often heard in movies and sounds like they are shouting quickly. What is it called?
Answer:  Kiai

5. 15 year old, Cori Gauff defeated her tennis icon in the very first round of Wimbledon, with a score of 6-4, 6-4. Who did she beat?
Answer: Venus Williams


Amazon Quiz Answer 5th July 2019

1) After the re-release of Avengers Endgame, which is the next Marvel film to hit theatres?
Answer: – Spiderman: Far From Home

2) Vijay Shankar has been ruled out of the World Cup due to an injury. Who has been named as his replacement?
Answer:- Mayank Agarwal

3) A tortoise discovered in Arunachal Pradesh is considered so beautiful that it was named ’Impressed’. True or False
Answer:- True

4) Where did PM Narendra Modi perform Yoga asanas along with the public, on the fifth International Day of Yoga?
Answer:- Ranchi

5) Legendary athelete, ‘The Flying Sikh’, won 5 golds in international championships, broke a 400m record at the 1960 Rome Olympics and won 77 races to win the Helms World Trophy in 1959. Who was he?
Answer:- Milkha Singh

Amazon Quiz Answer 4th July 2019

1.June 21 was the summer solistice in the Northern Hemisphere. It is known for being the ___ day of the year in this part of the world
Ans. Longest

2.Ablutophobia’ is the fear of?
Ans. Bathing

3.Which team won the FIH Women’s Series Finals hockey tournament held recently on June 23rd?
Ans. India

4.Facebook recently launched a new cryptocurrency. What is it called?
Ans. Libra

5.There are cells in the body that absorb other smaller cells and bacteria as a defense mechanism against infections. What are they called?
Ans. Phagocytes

Amazon Quiz Answer 3rd July 2019

1. What is the highest civilian award of India?
Answer: Bharat Ratna

2. Who among the following has NOT held the position of chairman at ISRO (Indian Space Research Organization)?
Answer: Dr. APJ Abdul Kalam

3. Saif Ali Khan received the National Award for ‘Best Actor’ for his movie ‘HUM TUM’. True or False?
Answer: True

4. Which famous Indian personality has just announced the release of his autobiography titled, ‘My Life, My Mission’?
Answer: Baba Ramdev

5. Kasol (which is sometimes referred to as mini Israel), is situated on the banks of ____ river where you can find gushing streams and even hot springs! Fill in the blanks.
Answer: Parvati


Amazon Quiz Answer 2nd July 2019

1. Farhan Akhtar will star in Rakesh Omprakash Mehra’s next film which tells the story of a boxer. What is the film called?
Answer: Toofan

2. In a bid to harbour good relations between countries, the state-owned English channel, DD India, will now be available in Bangladesh and _. Can you guess where?
Answer: South Korea

3. The International Olympic Committee (IOC) just opened its new headquarters on the 125th anniversary of the Olympic Games revival. Where is it located?
Answer: Switzerland

4. India just opened it’s first ever hospital and water clinic for elephants! Where is it located?
Answer: Mathura

5. National Mathematics Day is celebrated on 22nd December to commemorate the birth anniversary of ______. Fill in the blanks
Answer: S Ramanujan

Amazon Quiz Answer 1st July 2019

1. The Dadasaheb Phalke Award is one of the most prestigious awards given in the field of India cinema. Who was the first to win this award?
Answer: Devika Rani

2. Mohammed Shami became the 2nd Indian to take a hat-trick in the ICC World Cup. Who was the first Indian cricketer to do so?
Answer: Chetan Sharma

3. What is the name of the technology which uses cable-pulled devices or robots to mimic the movements of humans or animals? Example: The dinosaurs in Jurassic Park!
Answer: Animatronics

4. Who is popularly known as the ‘Birdman of India’ because of his highly influential work in the development of Ornithology (study of birds)?
Answer: Salim Ali

5. William Jay Bowerman is a popular name in the world of sports apparel and gear. He is the co-founder of which famous sportswear brand?
Answer: Nike


Amazon Quiz Answer 10th may 2019

1. Which is the smallest state in India?
Answer: Goa 

2. In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?
Answer: England

3. Complete the phrase – ‘wear your heart on your __‘. This English idiom means openly showing your emotions or feelings.
Answer: Sleeve

4. You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?
Answer: Mumbai

5. In which country were the first Olympic games held?
Answer: Greece

Amazon Quiz Answer 18 April 2019

1. Which famous Indian cricketer is Ranveer Singh depicting in his upcoming movie ’83?

Answer: Kapil Dev

2. Which was the first song to be played in outer space?
Answer: Jingle bells

3. Tug-of-war was played as an Olympic sport.
Answer: True

4. Who is the first Indian cricketer to have crossed 8,000 runs in T20 matches?
Answer: Suresh Raina

5. In the film Avengers Infinity War, which is the last infinity stone that Thanos gets to complete his gauntlet before destroying half of all living beings in the universe?
Answer: Mind stone

Amazon Quiz Answer 16 April 2019

1. The Special Olympics World Summer Games 2019 took place from March 14-21. Which country was it hosted in?
Answer: UAE 

2. David Dhawan is set to release a remake of his 90s film Coolie No.1, starring son Varun Dhawan. Who is the lead actress cast opposite Varun?
Answer: Sara Ali Khan

3. The smallest bone in the human body is found in the fingers.
Answer: False

4. India recently launched the South-Asian Centre of the International Rice Research Institute (IRRI). Where can you find the IRRI headquarters?
Answer: Philippines

5. Which city has been titled as the ‘cleanest city in India’ as part of the Swachh Survekshan 2019 survey?
Answer: Indore


Amazon Quiz Answer 13 April 2019(Answer Added) Today Amazon Quiz Answers (13 April) & Win a Fossil Grand Watch

1. A group of crows is called a _. Fill in the blanks.
Answer: Murder

2. Which of these is the southernmost point of Africa and the beginning of the dividing line between the Atlantic and Indian Oceans?
Answer: Cape Agulhas

3. Who was the second man to walk on the moon?
Answer: Edwin ‘buzz’ Aldrin

4. Which film director and screenwriter is most known for the Elements Trilogy – Fire (1996), Earth (1998), and Water (2005)?
Answer: Deepa Mehta

5. The Department of Posts in India has launched a ‘Cool EMS’ service, using which customers in India can import food items from __ for personal use. Fill in the blanks.
Answer: Japan


(Answer Added) Today Amazon Quiz Answers (12 April) & Win Amazon Pay Balance

Amazon Quiz Answer 12 April 2019

1. Which iconic figure of Greek mythology causes people to turn to stone?
Answer: Medusa

2. Which famous Indian cricketer has been appointed as the latest chairman of the ICC cricket committee?
Answer: Anil Kumble

3. Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.
Answer: True

4. How old is the oldest known living person in this year?
Answer: 116

5. Archana Kamath is associated with which sport?
Answer: Table tennis


Amazon Quiz Answer 11 April 2019

(Answer Added) Today Amazon Quiz Answers (11 April) & Win Blaupunkt Party Speakers

1. Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?
Answer: Beethoven

2. Where is Fort William located?
Answer: Kolkata

3. Rabindranath Tagore won the Nobel prize for Literature. Which of the following are NOT written by him?
Answer: Meghaduta

4. The term ‘Mankading’ has been in the news recently. Which field is it associated with?
Answer: Sports

5. Which Indian sportswoman recently had a Barbie doll designed to look like her, as part of Barbie’s ‘role model’ program?
Answer: Dipa Karmarkar


Amazon Quiz Answer 10 April 2019

(Answer Added) Today Amazon Quiz Answers (10 April) & Win Redmi 6 Pro

1. If you open your mouth wide, you will see a fleshy piece of tissue hanging like a pendulum. It is above your tongue at the back. What is this elongated, hanging structure called?
Answer: Uvula

2. The first fully solar-powered airport in the world is in India. Where will you find it?
Answer: Kochi

3. Dr. Abdul Kalam visited a country on 26th May, 2005, and they declared it as their National Science Day. Which country was it?
Answer: Switzerland

4. The Pentium chip was produced by USA’s Intel Corporation n 1993. But an Indian engineer is popularly known as being the ‘Father of the Pentium Chip’, for his contributions towards its development. Who is it?
Answer: Vinod Dham

5. Alia Bhatt won the 2019 Filmfare award for her work in Raazi. The actor who played her husband, also won a Filmfare award for ‘Best Supporting Actor’ for Sanju. Who is the actor?
Answer: Vicky Kaushal

Amazon Quiz Answer 9 April 2019

(Answer Added) Today Amazon Quiz Answers (9 April) & Win Apple Watch

1. The freezing point of water is 0 degrees Celsius. What is it’s freezing point in Fahrenheit?
Answer: 32 degrees Fahrenheit

2. The chef’s hat is a significant part of the attire worn by many cooks. What is this type of long hat called?
Answer: Toques blanches

3. The Zero Mile Stone is a pillar built by British during the Great Trigonometrical Survey of India in 1907, considered to be the center of India. Which city is it located in?
Answer: Nagpur

4. Rakesh Sharma was the first Indian to go to space. When asked by the then PM Indira Gandhi what India looked like from spaces, his response was _. Fill in the blanks.
Answer: Saare jahan se acha

5. 2019 will see the 7th season of the Pro Kabaddi League in July where teams will battle for the title of winner once again. Which team is the current champion who won the tournament in 2018?
Answer: Bengaluru Bulls


Amazon Quiz Answer 7 April 2019

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (7 April) & Win an iPhone Xs

1. Each year, 7th April is celebrated as the ‘World Health Day’, and marks the anniversary of the World Health Organization (WHO). When was the first World Health Day celebrated?
Answer: 1950

2. WHO declared India free of which of these epidemics in 2014?
Answer: Polio

3. Which of these is a first-aid procedure that is used to dislodge food or another object from a person’s airway when they are choking?
Answer: Heimlich manoeuvre

4. Who is credited with developing the first successful Polio vaccine?
Answer: Jonas Salk

5. The 2018 Nobel Prize in medicine was awarded jointly to James P Allison and Tasuku Honjo for their work in which domain?
Answer: Cancer therapy


Amazon Quiz Answer 6 April 2019

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (6 April) & Win a Sony Home Theatre

1. In the animal kingdom, if whales are classified as mammals, what are spiders?
Answer: Arachnids

2. The largest school in the world, known as the ‘City Montessori School’ has more than 55,000 pupils and over 1050 classrooms. Where is it located?
Answer: Lucknow

3. This famous Indian-Canadian YouTube influencer recently announced an independent late night TV show on NBC. Who is she?
Answer: Lilly Singh

4. A phobia is an irrational fear that a person may experience. Triskaidekaphobia is the fear of what?
Answer: Number 13

5. Kanchenjunga marks the highest point in India. The lowest point in India lies at 2.2 meters below sea level. Where is it?
Answer: Kuttanad


Amazon Quiz Answer 4rd April 2019

1. Which Indian state is also known as the ‘Land of the rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?
Answer: Arunachal Pradesh

2. Bramley, Granny Smith and Russet are all types of which fruit?
Answer: Apple

3. Which theory made famous by Albert Einstein explains why all ‘observers’ have their own separate measure of time because of the finite speed of light?
Answer: Theory of Relativity

4. Hibernia was the classical Latin name for which region?
Answer: Ireland

5. Who recently won the men’s singles title at the 2019 Miami Open Tennis tournament?
Answer: Roger Federer


Amazon Quiz Answer 3rd April 2019

1. Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?
Answer: Helium

2. The Portsmouth college in UK offers a course to its students which of these languages?
Answer: Hinglish

3. The first Indian ‘talkie’ film – a film with dialogues – released in 1931 was ___
Answer: Alam Ara

4. Polar bears hunt and feed primarily on penguins.
Answer: False

5. Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?
Answer: Dracula


Amazon Quiz Answer 2nd April 2019

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (2 April) & Win a Fitbit Lonic Smartwatch

1. Molten rock that erupts out of a volcano is called Lava. What is it called when it lies under the Earth’s crust?
Answer: Magma

2. Convectional, orographic and frontal are all types of ____. Fill in the blanks.
Answer: Rainfall

3. India’s top-ranked badminton player and Olympic silver-medalist PV Sindhu became the first woman to co-pilot this aircraft at the Aero India 2019 air show. Which aircraft was it?
Answer: Tejas

4. The Indian word ‘chuddies’ (underpants) was recently added to the Oxford English dictionary.
Answer: True

5. Mukesh and Nita Ambani’s son Akash Ambani recently tied the knot. Who did he get married to?
Answer: Shloka Mehta

Amazon Quiz Answer 1st April 2019

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (1 April) & Win a Seagate 5TB hard drive

1. If you have hyperosmia, It would mean you have a greater than average sense of ____. Fill in the blank
Answer: Smell

2. The Indian Premier League is in it’s 12th season. The first IPL was played in 2009. True or False
Answer: False

3. The first national flag of India is said to have been hoisted on August 7, 1906, and it was red, yellow and green. It has changed significantly since then. Who has designed the current, modern tricolour flag of India?
Answer: Pingali Venkayya

4. Who is the first player to reach a score of 5000 runs in the IPL?
Answer: Suresh Raina

5. India plans to launch its first manned space flight, by 2022. What is the spacecraft that is being built for this program called?
Answer: Gaganyaan


Amazon Quiz Answer 31st march 2019

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (31st March) & Win a Montra Helicon Bicycle

1. Who was the last Mughal Emperor in India?
Answer: Bahadur Shah

2. Marvel is set to release a special theme song for Avengers Endgame exclusively for India, slated to be released in Hindi, Tamil and Telegu. Who will be composing this song?
Answer: A. R. Rahman

3. Which of the following authors was NOT born in India?
Answer: VS Naipaul

4. Deepika Padukone recently released the first look of her film Chhapaak, in which she plays an acid attack victim. Which actor will star opposite her in the film?
Answer: Vikrant Massey

5. Which is the brightest star seen in the night sky?
Answer: Sirius

Amazon Quiz Answer 30 march 2019(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (30 March) & Win a Bose Home Speaker 500

1. In zoology, herpetology is the study of reptiles and amphibians. What does ornithology focus on?
Answer: Birds

2. An atom is made of 3 subatomic particles – a proton, a neutron, and an electron. A proton carries positive charger and a neutron carries negative charge. True or False?
Answer : False

3. The Pacific Ocean is the largest on the planet. Which ocean is the smallest?
Answer: Arctic Ocean

4. The book ‘Big Egos, Small Men’ is written by a former law minister of India. Who is the it?
Answer: Ram Jethmalani

5. It is said that the carvings at the Edakkal Caves were made by man during the Stone Age. Where are these caves located?
Answer: Kerala

Amazon Quiz Answer 29 march 2019

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (29 March) & Win Rs.50000 Amazon Pay Balance

1. Where can you find the smallest bone in the human body?
Answer: Ear

2. When referring to genres of music, what does ‘R and B’ stand for?
Answer: Rhythm and Blues

3. In which year was Microsoft established?
Answer: 1975

4. A caterpillar does not stay a caterpillar for its entire life. What does it change into?
 Answer: Butterfly or Moth
5. What is the currency of Sweden?
 Answer: Krona

Amazon Quiz Answer 28 march 2019

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (28 March) & Win a G-shock Watch

1. What does AR in AR Rahman’s name stand for?
Answer: Allah Rakha

2. The East India Company came to India in 1600s, but established control only in _ after the Battle of Plassey when it took over the province of Bengal.
Answer: 1757

3. Shanghai is currently the most populated city in the world. But which was the first city to reach a population of 1 million?
Answer: Rome

4. A litre of hot water weighs more than a litre of cold water.
Answer: False

5. A regular email has the recipients section, as well as CC and BCC. What does BCC stand for?
Answer: Blind carbon copy

Amazon Quiz Answer 27 march 2019

1. Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?
Answer: Mars

2. Which of these countries does NOT have a standing army?
Answer: Iceland

3. The Ao language is spoken in which of the following States?
Answer: Nagaland

4. Which place in India holds the Guinness World Record for being the wettest place on Earth?
Answer: Mawsynram, Meghalaya

5. Monarch Edward IV of England ruled which sport illegal in 1477?
Answer: Cricket

Amazon Quiz Answer 26 march 2019

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (26 March) & Win a Philips Trimmer

1. The white-ish, crescent moon shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?
Ans: Lunula

2. There is only one part of the body with living cells that does NOT receive blood supply through blood vessels. Where do these cells exist?
Ans: Cornea

3. Which of the following is NOT a folk dance that originated in Maharashtra?
Ans: Garba

4. Tiger stripes are unique like human fingerprints and no two tigers share the same stripe pattern.
Ans: True

5. Where can you find India’s only floating post-office, which is situated on a lake?
Ans: Srinagar

Amazon Quiz Answer 25 march 2019

1. In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?
Answer: Sheep

2. Hummingbirds can fly backwards.
Answer: True

3. What is the name of the character played by Akshay Kumar in the movie ‘Kesari’?
Answer: Havildar Ishar Singh

4. India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.
Answer: False

5. Salman Khan and Sanjay Leela Bhansali are reuniting for a film after 19 years. Alia Bhatt announced that she will be joining the cast. What is the film set to be called?
Answer: Inshallah

Amazon Quiz Answer 24 march 2019 

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (24 March) & Win a Samsung Galaxy S10e

1. The highest cricket ground in the world, in terms of altitude, is located in which country?
Answer: India

2. Ganymede is the largest moon in our solar system. Which planet does it orbit around?
Answer: Jupiter

3. A rare flower blooms in Kerala and the Western Ghats once every 12 years. The last time it bloomed was in 2018. What is the flower called?
Answer: Neelakurinji

4. Deer shed and re-grow their antlers every year.
Answer: True

5. When discussing terms related to water, Nimbus, cumulus and stratus refer to types of ___.
Answer: Clouds


Amazon Quiz Answer 23 march 2019 

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (23 March) & Win a Sony Alpha DSLR Camera

1. The 4 minarets of the Taj Mahal are tilted outwards, so that they won’t fall on the Mahal in case of an earthquake.
Answer: True

2. All Indian currency notes have the denomination written in a number of languages. Besides the writing in Hindi and English on the front. how many other regional languages appear on the back panel?
Answer: 15

3. What would you call a type of scientist who studies dinosaurs and fossils?
Answer: Paleontologist

4. After the Berlin Olympics in 1936, Hitler offered an Indian hockey player a position as Field Marshall in the German Army. Which player was it?
Answer: Dhyan Chand

5. When is the first ICC Men’s Cricket World Cup 2019 match scheduled?
Answer: 30 May

Amazon Quiz Answer 22 march 2019 

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (22 March) & Win Rs.25000 Amazon Pay Balance

1. The 2019 IPL is just around the corner, and Yuvraj Singh has joined a new team. Which team will he play for?
Answer: Mumbai Indians

2. Who was the first Indian to fly into outerspace?
Answer: Rakesh Sharma

3. Orcas, or killer whales are a sub-species of dolphins.
Answer: True

4. Priyanka Chopra played a supporting role in a recent Netflix Original rom-com with Rebel Wilson and Liam Hemsworth. What’s the name of the film?
Answer: Isn’t It Romantic

5. Two South Korean companies recently announced a 300 Million dollar investment in India based, Ola Cabs. The first company is Hyundai, name the second.
Answer: Kia Motors Corporation


Amazon Quiz Answer 21 march 2019 

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (21 March) & Win a Montra Helicon Bicycle

1. What was the name of the 5-member, all-girl pop band, that was formed in 2002 as part of a nation wide talent search, hosted by Channel V?
Answer: Viva

2.What word is used to refer to a group of hippopotamuses?
Answer: A bloat

3. Sanjay Leela Bhansali, and Bimal Roy have both directed 2 separate ‘Devdas’ films. But who is the original author of the Bengali romance novel?
Answer: Saratchandra Chattopadhyay

4.’Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of speech given by which character in the play Julius Caesar, written by William Shakespeare?
Answer: Mark Antony

5. The ‘Bramhastra’ trilogy is an upcoming 2019 Indian fantasy film starring Alia Bhatt, Ranbir Kapoor and Amitabh Bachchan. Who is directing this movie?
Answer: Ayan Mukherjee

Amazon Quiz Answer 19th march 2019 

1. What is the metal or plastic casing around the end of a shoelace called?
Answer: Aglet

2. The actor who played Gandhi in Lage Raho Munnabhai, won a National Award for Best Supporting Actor for the role. Name the actor.
Answer: Dilip Prabhavalkar

3. Earth’s atmosphere is made up of several gasses, but which element makes up the majority of the air?
Answer: Nitrogen

4. An A2 size paper, is smaller than an A4 size paper.
Answer: False

5. The 2019 Oscars just went by. But, which movie won the Oscar for best film in 2018?
Answer: The Shape of Water


Amazon Quiz Answer 18th march 2019 

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (18 March) & Win Amazon Pay Balance

1. Which of these natural phenomenon is also know as the ‘Northern Lights’?
Answer: Aurora Borealis

2. In ___, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.
Answer: 1983

3. Who was the fictional detective created by Arthur Conan Doyle?
Answer: Sherlock Holmes

4. The Tropic of Cancer does NOT pass through which of these Indian states?
Answer: Bihar

5. Which state was divided into Maharashtra and Gujarat in 1960?
Answer: Bombay


Amazon Quiz Answer 17th march 2019 

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers (17 March) & Win a Vivo V15 Pro

1. ___ is the largest moon in our solar system, with a diameter larger than either Mercury or Pluto
Answer: Ganymede

2. Which beauty pageant did Manushi Chillar win in 2017?
Answer: Miss World

3. Ruqaiya Sultan Begum was the wife of which Mughal Ruler?
Answer: Akbar

4. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alaxander’s general Seleucus Nicator?
Answer: Chandragupta Maurya

5. Who was the first Indian to win an Academy Award at the Oscars?
Answer: Bhanu Athaiya


Amazon Quiz Answer 16th march 2019 

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers & Win a Samsung Galaxy SmartWatch

1. ‘Light-year’ is a unit of _. Fill in the blanks.
Answer: Distance

2. Eritrea, which became the 182nd member of the UN, is located in which continent?
Answer: Asia

3. The Garampani wildlife sanctuary is located in which Indian state?
Answer: Assam

4. What is the national sport of Japan?
Answer: Sumo wrestling

5. In which country were the first Olympic games held?
Answer: Greece


Amazon Quiz Answer 15th march 2019 

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers & Win Amazon Pay Balance Of Rs.75000

1. The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?
Answer: Paleontology

2. Which is the least populated country in the world?
Answer: Vatican City

3. What is the Roman numeral for 50?
Answer: L

4. Which is the highest attainable rank in the Indian Army?
Answer: Field Marshal

5. The surrender of Japan in 1945 brought an end to WWII. On which ship were the surrender documents signed?
Answer: USS Missouri


Amazon Quiz Answer 14th march 2019 

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers & Win Sennheiser Headphones

  1. Tour De France is an annual multi-stage event associated with which of these sports?
    Answer: Cycling
  2. Which of the following national parks is located in Rajasthan?
    Answer: Keoladeo National Park
  3. Where in the human body is the occiput?
    Answer: Head
  4. What is the chemical symbol of lead?
    Answer: Pb
  5. Made in 1888, the ‘Roundhay Garden Scene’ is known to be the world’s earliest surviving motion-picture film. How long is it?
    Answer: 2.11 seconds

Amazon Quiz Answer 13th march 2019 

1. According to Roman mythology, ‘Cloacina’ was the goddess of __.
Answer: Sewers

2. If you were visiting the ‘Tabo Monastery’, where would you be?
Answer: Himachal Pradesh

3. One liter of hot air will be heavier than one liter of cold air.
Answer: False

4. ‘Chholiya’ often referred to as ‘sword dance’, is the traditional folk dance form associated with which state?
Answer: Uttarakhand

5. At ____ years old, Kane Tanaka, a Japanese woman has officially been confirmed as the oldest person living by Guinness World Records. Fill in the blanks.
Answer: 116


Amazon Quiz Answer 12th march 2019 

1. The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five converging rivers. Name this Indian state
Ans: Punjab

2. Grown in regions of South India, Arabica and Robusta are varieties of _. Fill in the blank.
Ans: Coffee

3. Created by Edgar Rice Borroughs, John Clayton is raised by apes in the jungles of Africa. What do we know him popularly as?
Ans: Tarzan

4. The famous ad jingle for this Indian watches brand was composed by AR Rahman as an adaption of Mozart’s 25th symphony. Which Indian brand is this?
Ans: Titan

5. Which of them was the first Indian to win the Miss World title?
Ans: Reita Faria


Amazon Quiz Answer 11th march 2019 

1. When referring to dates and years, BC stands for ‘Before Christ’. What does AD stand for?
Answer: Anno Domini

2. In which country is the International Court of Justice located?
Answer: Netherlands

3. If you’re playing chess, which piece can only make an L-shaped move?
Answer: The knight

4. Which of the following smartphone brands does NOT belong to the same parent company?
Answer: Xiaomi

5. Which country is Prague in?
Answer: Czech Republic

(Answer Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers & Win a Samsung Galaxy S10 Plus

Amazon Quiz Answer 10th march 2019 

1. Which object grants the superhero, Green Lantern, his extraordinary powers?
Answer: A ring

2. Which of these actors will be playing the character of the Genie in the 2019 live action remake of Aladdin?
Answer: Will Smith

3. Hemophobia is the fear of _. Fill in the blank.
Answer: Blood

4. What is the dot that appears over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?
Answer: Tittle

5. The novel, White Tiger, won the Man Booker prize in 2008, and was the debut novel of an Indian-born author. Who wrote it?
Answer: Arvind Adiga


Amazon Quiz Answer 9th march 2019 

1. Which is the largest living fish in the ocean?
Answer: Whale shark

2. A butterfly’s taste sensors are in its feet.
Answer: True

3. Which company has made the humanoid robot known as ASIMO?
Answer: Honda

4. What is the meaning of the name Himalaya, in Sanskrit?
Answer: Abode of snow

5. A European spectacle maker invented the telescope. What was his name?
Answer: Hans Lippershey


Amazon Quiz Answer 7th march 2019 

1. What does ‘SIM’ in SIM card stand for?
Answer: Subscriber Identity Module

2. Which is the hottest planet in our solar system?
Answer: Venus

3. Which Stephen King novel takes place in the fictional Overlook Hotel?
Answer: The Shining

4. Neil Armstrong was the first man to walk on the moon. Who was the second?
Answer: Buzz Aldrin

5. How many sides does a rhombus have?
Answer: 4


Amazon Quiz Answer 6th march 2019 

1. A sushi is a Japanese dish, traditionally wrapped in __.
Answer: Edible seaweed

2. ‘A Moveable Feast’ is the autobiography of?
Answer: Ernest Hemingway

3. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?
Answer: The French Revolution

4. George Eliot was the pen name of which author?
Answer: Mary Ann Evans

5. Who recently became the first batsman in the world to smash 500 sixes in international cricket?
Answer: Chris Gayle


Amazon Quiz Answer 5th march 2019 

Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers Of Sony Portable Party System

1. Where can you find the largest cricket stadium in Asia, which is sometimes referred to as the ‘Lord’s of Asia’?
Answer; Kolkata

2. What is the maximum number of players a football team can have on the field, during a match?
Answer: 11

3. The electronic recording device in an aircraft is known as a black box. What color is this device?
Answer: Orange

4. What is the capital city of Mizoram?
Answer: Aizawl

5. Arundhati Roy won the Booker prize in 1997 for her debut novel. What was the novel called?
Answer: The God of Small Things


Amazon Quiz Answer 4 march 2019 

(Answers Added) Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers Of Rs.50,000 Amazon Pay Balance

1. On which day is the International Women’s Day celebrated every year?
Answer: 8th March

2. After being nominated for several years, Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016. Which film did he win it for?
Answer: The Revenant

3. The circle of latitude known as Tropic of Capricorn, passes through India
Answer: False

4. The 2018 film, Pad Man, starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?
Answer: Arunachalam Muruganantham

5. Which country will host the 2020 Summer Olympics?
Answer: Japan


Amazon Quiz Answer 3 march 2019 

Today Amazon Quiz Answer - Amazon Quiz Time Daily 3rd march 2019 Amazon Quiz

1. Marine scientists have proposed to rename the ‘starfish’ because it is an echinoderm like the sea urchin, and not a fish. What is it now known as?
Answer: Sea star
2. Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?
Answer: Wimbledon
3. The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?
Answer: Jhumpa Lahiri
4. Which actor won an Audi for the ‘Answer of the season’ in Koffee with Karan season 6?
Answer: Ajay Devgn
5. All of the below are Indian fashion designers, except?
 Answer: Ravi Ruia

Amazon Quiz Answer 2 march 2019 

1. When it comes to mobile phone networks such as 2G, 3G and 4G, what does the ‘G’ stand for?
Answer: Generation

2. The first fully solar-powered airport in the world is in India. Which city can you find it in?
Answer: Cochin

3. Which actress will portray the story of acid attack victim, Laxmi Agarwal, alongside Vikrant Massey in an upcoming film by Meghana Gulzar?
Answer: Deepika Padukone

4. When talking about computers, which of these is NOT a peripheral component?
Answer: Motherboard

5. Which multinational conglomerate is the parent company to Google?
Answer: Alphabet Inc


Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers Of Amazon Pay balance 1 march Quiz

Amazon Quiz Answer 1st march 2019

1. On Feb 13, 2019, after 15 years of exploration, NASA declared its Mars rover ‘dead’. What was the name of this robotic rover?
Answer: Opportunity

2. Until 1955, the State Bank of India was known as __.
Answer: Imperial Bank of India

3. How many times have the Chennai Super Kings won the IPL?

Answer: Three

4. The game PUBG has been created and released by the popular gaming company EA Sports.

Answer: False

5. The ______ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Answer: The Ring of Fire

Amazon Quiz Answer 27 February 2019

Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers Of Honor View20

1. Congo rainforest is the largest rainforest in the world. True or false?
Answer: False
2. Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?
Answer: Indus
3. Which football club play their home games at Old Trafford?
Answer: Manchester United
4. Bedfordshire, Shallot and Lancastrian are all types of which vegetable?
Answer: Onion
5. Krav Maga is a _. Fill in the blanks.
Answer: Martial art form


Amazon Quiz Answer 26 February 2019

1. Which is the largest country in the world in terms of land area?
Answer: Russia

2. The national anthem of Bangladesh, ‘Amar Sonar Bangla’ was written by __. Fill in the blanks.
Answer: Rabindranath Tagore

3. Which of these is also known as the Devil’s Triangle or Hurricane Alley?
Answer: Bermuda Triangle

4. A ‘Torero’ is a term associated with which of these?
Answer: Bull-fighting

5. Which movie won the best picture award at the recently held Oscars 2019?
Answer: Green Book


Amazon Quiz Answer 24 February 2019 

Amazon Quiz Time Daily - Today Amazon Quiz Answers Of Samsung Galaxy M20

1. Which country has won the maximum number of ICC cricket world cups?
Answer: Australia

2. Astana is the capital city of which Eastern European country?
Answer: Kazakhstan

3. In the Hunger Games series, what is weapon of choice of the protagonist, Katniss Everdeen?
Answer: Bow and arrow

4. Which of these is the largest organ in the human body?
Answer: Skin

5. Which batsman holds the highest individual scorer in test match cricket having scored 400 against England in 2003-04?
Answer: Brian Lara


Amazon Quiz Answer 23 February 2019 

Amazon Quiz Time Daily - Today Answer of Amazon Quiz 23 February 2019

1. What is astronaut, Buzz Lightyear’s popular catchphrase in the Pixar film, Toy Story?Answer: To infinity and beyond

2. The fictional address 221B, Baker Street is associated with which of these fictional characters?
Answer: Sherlock Holmes

3. The Game of Thrones TV show is based on the fantasy novel series ‘A Song of Fire and Ice’ . Who is the author of this book series?
Answer: George R. R. Martin

4. A 2-part British stage play written by Jack Thorne based on the Harry Potter series was first performed in London. What is the name of the play?
Answer: Harry Potter and the Cursed Child

5. The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?
Answer: 2061


Amazon Quiz Answer 22 February 2019

Amazon Quiz Time Daily - Today Answer of Amazon Quiz 22 February 2019

1. If you visit a Podiatrist, which part of the body will this doctor treat?
Answer: Feet

2. Which of these is NOT a play by Shakespeare?
Answer: Barefoot in the park

3. Jack Dorsey founded which social network in March 2006?
Answer: Twitter

4. Bamboo is a type of grass.
Answer: True

5. The ‘Clavicle’ is also known by which other name?
Answer: Collarbone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *